Категорії
Блог

«Свободу» не спинити. Тепер сухий закон.

Наша політика безглузда і нещадна. Мало того що кожен день чуєш якісь маразми від Верховної ради, так ще місцева львівська «свобода» радує своїми бздурами. Першим «здобутком» було те, що вони разом з партією регіонів не спішили звільняти від сплати оренди території під Католицьким Університетом, далі був рейд Михальчишина по нічним клубам і його бажання заборонити там музику яка йому не подобається. Потім Фаріон в рекламі з помилками (так, я також за те щоб бізнес мінімально перевіряв рекламу на помилки), побачила пропоганду «Русского мира». На рекламному банері було написано щось типу «Діма додому» та депутат зі Свободи давно вже воює з правильним звучанням імен, перетворюючи то все на фарс. Далі Свобода не проголосувала  за закупівлю автобусів для міського транспорту.

Буквально вчора «Свобода» під ширмою того що піклуються про здоров’я львів’ян прийняла ухвалу, котру вже встигли охрестити як Сухий Закон. Сам текст ухвали з доповненнями я так і не зміг знайти на сайті, проте ось тут можна подивитися хто проголосував за львівський сухий закон.

Наскільки я зрозумів що крім заборони продажу алкоголю в кіосках, котру я також підтримую, прийняли також те що видачу ліцензій на продаж алкоголю прийматиме сесія міської ради (додатковий заробіток депутатів), обмеження продажу алкоголю в супермаркетах з 12:00 до 20:00, заборону продажу під час масових заходів, та обмеження в піст що, на мою думку порушує права споживачів. Замість того щоб посилити контроль та відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім, депутати роблять все для того щоб алкобізнес пішов в тінь (заробіток для міліціонерів, котрі кришуватимуть підпільні алкоточки). Невже тих твердолобих свободівців нічого не вчить історія про сухий закон на початку 20 століття в штатах та в 80-х роках в СРСР.

Зараз ухвала на доопрацюванні в юридичному департаменті міської ради, і якщо вона все таки набуде чинності в цьому вигляді, було б добре якби хтось з юристів підказав загоовку скарги і куди потрібно її подавати, виставили у відкрити доступ, та й зробили б флешмоб, кожен подава би таку скаргу від себе.

Одним словом в своєму абсурді «Свободу» не спинити.