Категорії
Блог

Memento mori

Сьогодні ходив на цвинтар запалити свічки на могилі дідуся та бабусі, так як 1 листопада в День Всіх Святих, коли всі відвідують могили не буду мати змоги. Так от проходячи повз ряди могил, легко було помітити що вони практично не змінилися за століття, хіба що до до напису з іменем та прізвищем та роками життя додалося фото людини. Це напевно пояснюється тим що  вигляд надгробних пам‘ятників є досить консервативною штукою.

Проте інколи стає сумно, що багатьох життя людини зведеться лише до дати народження і смерті а також до однієї фотографії. Чому б не використовувати QR коди на могилах, в котрих би зберігалися посилання на «сховок» в інтернеті де була б збережена життєва інформація померої людини — біографія, фото та відео (у відкритому чи закритому режимі). Таким чином рідні приходячи на могилу могли б більше поринати у спогади. Також у цьому інтернет «сховку» добре було б зберігати координати могили, щоб інші могли знайти місце поховання. 
Пишучи допис,  знайшов що в Кракові міцезнаходження могил можна визначити за допомогою спеціального сайту, а також те що в Японії вже ставлять на могили QR коди, так що мої думки вже майже цілком реальні, залишилося лише комусь зробити сервіс і об’єднати це все разом.