Категорії
Блог

Historypin. Подивитися крізь час

Сьогодні попав на невеличкий прес-тур для журналістів півдня України. Їм робили екскурсію Львовом, а також продемонстрували досить цікавий для туристів сервіс historypin, котрий дає змогу завантажити фотографії певних місць, прив´язати їх до карти а також вказати приблизно рік коли це фото було сфотографоване. А далі на сайті є повзунок, котрим можна вибирати діапазон років і подивитися фото будинків та вулиць того часу.

Якщо ви маєте айфон чи якийсь телефон на андроїді, то можете завантажити собі програму на телефон можна розглядати фото прямо на тому місці де його було зроблено. І ще цікавою штукою в програмі на телефоні є можливість змінювати прозорість фотографії, а також робити фотографію так як виглядає місце зараз.

Ставши на то місце де була зроблена стара фотографія і змінюючи прозорість фото можна подивитися крізь час в минуле. Фотографії на сервіс може завантажувати кожен. В Україні поки немає багато завантажених фотографій, але думаю так як сервіс цікавий то їх стане більше.

Для Львова більшість фото завантажила МТС, котра і організовувала цей прес-тур. Наразі вони завантажили 15 фото, проте обіцяли завантажити ще більше і не лише для Львова але і для інших міст, що прийматимуть Євро 2012.

Загалом ідея сервісу мені дуже цікава, при нагоді, як знайду старі фото обов´язково пододаю їх туди.