Категорії
Блог

«Газове питання»

Привіт читачу :). Потрібна твоя допомога, допоможіть розібратися з ситуацією і підказати наскільки правомірними є вимоги газової контори.

В місті Ходорові на одній з вулиць, де переважно розташовані приватні будинки минулої осені «Львівгаз» вирішила поміняти газову трубу, оскільки в старої труби вже давно закінчився термін експлуатації. Попередня спроба заміни труби була певно років 15 тому, памятаю як ще був малим і вулицю всю вповздовж перерили закладаючи нову трубу, проте її так і не підключили бо випробування пуском газу показали що вона ще гірша старої. Минулої осені, ближче до зими, ще раз була перерита вся вулиця, закопана нова труба і так залишена. Дощі зробили з вулиці малопрохідну (навіть декотрим машинам було важко по ній проїхати) жижу.

Минулого тижня моїм батькам вручили кошторис на підключення нової газової  труби, без договору, з неправильним платником (лише я є зареєстрованим за адресою). Вартість робіт становить 1469 гривень. Попередньо повідомивши, що що розкопати частину дороги від труби до лічильника прийдеться самим.

Тепер серія запитань:

  • Наскільки правомірно, проводячи ремонт своїх мереж, в даному випадку заміни трубопроводу, вимагати грошей за повторне включення до нього споживачів, котрі справно оплачують рахунки.
  • Наскільки правомірно  вимгати самостійно проводити земельні роботи біль газових труб некваліфікованим для таких робіт працівникам.
  • Ну і що робити з тим кошторисом і платіжкою в котрих не проставлені номра договорів (та й самих договорів нема) а також неправильний платник.

Бо мені щось це все здається не дуже правильним. Буду вдячний за підказки а також за поширення інформації між знайомими юристами, журналістами чи людьми котрі з подібним стикалися.

P.S. Скани кошториса, також викладаю, може хтось захоче ознайомитися gaz.zip