Категорії
Блог

Міста майбутнього

Був сьогодні в центрі міської історії Центрально-Східної Європи на грі «Місто майбутнього», яку центр проводив разом з Британською Радою. Ходив послухати як Ростик і Марина ділитимуться досвідом як ми рятуємо Меркурія (до речі нам залишилося зібрати всього 113 тисяч гривень, так що якщо знаєте де їх знайти кажіть :)).

Також залишився послухати інші проекти:

  • Створення і впровадження відкритого офісу в Вінниці (отримавши квиточок можна завжди зайти на сайт і подивитися як просувається вирішення вашого питання)
  • Презентацію «Захоплюючого Києва» — заходьте на сайт знайдете багато цікаого і невідомого про Київ, а також як будете в Києві то майте на увазі що «Захоплюючий Київ» проводить 150 різних екскурсій (навіть в Чорнобиль можна поїхати)
  • Неймовірне красиве пром Кам´янця-Подільського (мені аж стало соромно, що я там ще не був). Ви знали що в Кам´янці 50 днів на рік проходять різноманітні фестивалі, а також працює проект безпечне місто — по місту встановлено 40 відеокамер.
  • Цікава презентація з Євпаторії, про те як  потрібно залучати міську громаду, мешканців окремих будинків до вирішення своїх ж проблем (облаштування дитячих майданчиків, проведення дворових свят…). Наведу один з висловів: «Берете лопату, шукаєте ще когось з лопатою і починаєте копати, на вас дивляться з балкону, виходять і допомагають вам».
  • А також класний відеоролик з коментарями харизматичного Романа Мархоліна про фестивальний рух в Севастополі «Війна і Мир»

Було дуже приємно, що поряд з нами «мудаками, що рятують Меркурія», в багатьох містах є дуже хороші люди котрі хочуть і роблять все для того, щоб їхнє місто мало майбутнє.

P.S. Через презентації Кам´янця і Севастополя, де на фото і відео злітали повітряні кулі, дуже сильно захотілося покататися на них.