Категорії
Блог

Думки про юзабилиті

Пару думок про те як би покращити користування вебом.
1. Лояльна капча
Недавно читаючи на хабрі статтю про те як захистити себе від спаму в коментарях, виникла ідея про те як би спростити життя коментатору при вводі наступного коментаря для форм з капчею. І так мій рецепт.


Перший кометар вводиться так як завжди заповнюючи капчу і коли “тест на те що ти людина” пройдено, твій ip, дату версію бравзера записується в спеціальну таблицю бази даних, а в кукі записується спеціальний зашифрований параметр, що вказуватиме на це все в таблиці.

Наступного разу коли захочете ще раз прокоментувати капчу вводити вже не потрібно, таким чином власник сайту демонструє лояльність до своїх читачів. А читачу в сою чергу не треба переживати що помилившись в капчі(вдарили не на ту клавішу) потрібно заново вводити повідомлення.
2.допомога лівшам
Думка запитального характеру. Наскільки виправдано перебудовувати інтерфейс під лівшу. міняючи деякі блоки чи елементи сторінки місцями (з права вліво). Оскільки сам правша то немаю поняття чи відчувають лівші дискомфорт при стандартному розташуванні навігаційних елементів та блоків інформації на сайті.

Надіюся що комусь це видасться корисним.