Категорії
Блог

Уроки що дала мені крадіжка гаманця

Тут я виклав пару пунктів, які як на мою думку потрібно дотримуватися щоб не опинитися в повній “Д”(дупі) після того як тебе пограбували.

1. Після крадіжки в маршрутці я почав більш прискіпливіше відноситися до незнайомого оточення, особливо коли його дуже багато (маршрутки, трамваї, Ваш варіант). Тепер я розумію, що тиснява з обіймами навколо мене може і не бути проявом симпатії чи братерської любові, а просто спроба почистити мої кишені.

Висновок: Будьте уважні. (Вважайте щоб надмірна пильність не перетворилася на параною)

2. Коли возите більш-менш велику суму (думаю в кожного є своє мірило великості суми) старайтеся не їздити в переповненому транспорті – там можуть “трудітса пасани”. І ще як є можливість бажано розділити суму по різних кишенях. Не тримайте всі яйця в одному кошику. Ймовірність того що Вам в транспорті витягнуть гроші одночасно з двох, трьох кишень різко зменшується. Взагалі добре гроші тримати в банку, наприклад на картковому рахунку. Проте ніколи не тримайте в гаманці листочок з пін-кодами до ваших кредитних карток. І ще, недавно читав одну хорошу замітку п. Максима Крайнова про те як формувати свій сімейний бюджет і керувати своїми грошима, раджу почитати.

3. Зберігайте на телефоні номери телефонів банків чи інших установ, подзвонивши на які можна заблокувати Ваші кредитні/дисконтні картки. Я не зберігав, правда потім в інтернеті всі відкопав, так що всі картки заблоковані, мої картки зі знижками в Челентано і в Сільпо мені відновлять.

4. Тепер уявіть що вкрали не гаманець з грошима, а, наприклад, мобільний телефон (таке теж буває:)). Карточку оператора можна відновити в сервіс центрах цього ж оператора (є у всіх великих містах) за невелику оплату після відповіді на прості запитання наприклад коли в останній раз здійснювали дзвінок коли поповняли рахунок, на які три останні номера телефонували, тощо. Проте всі ваші контакти пропадуть разом з ним, і не завжди можна буде всіх їх відновити – шкода. Щоб такого не сталося потрібно робити бекапи адресної книги на комп’ютер, переважно всі програми, що йдуть в комплекті з телефоном дозволяють це робити. Або знайти(зробити) веб сервіс, що дозволяє синхронізацію контактів та задач по протоколу SyncML, переважно всі нові телефони таке вміють. Сам таку штуку шукаю, хто знає підкажіть.

Будьте обережними і нехай Вам щастить.