Категорії
Блог

Глінтвейн “настрій”

Коли був вдома на Різдвяних канікулах то прочитав в Анварових “клаптиках” його рецепт глінтвейну і пообіцяв і йому і собі написати як роблю його я. Тим більше що на свята напився холодного пива і тепер трохи кашляю і трохи голова боліла. А холодне пиво найкраще лікується гарячим вином. Так от вчора трохи ходив по базарах магазинах шукаючи корицю в паличках так і не знайшов, шкода. Щодо рецептів глінтвейну то мені подобається речення про цей напій з вікіпедії:

Сталий рецепт глінтвейну відсутній і загалом скільки прихильників цього напою, стільки і рецептів

Так от купивши напівсухе червоне вино, корицю, гвоздику, ваніль, лимон, апельсин та трохи мигдалю я почав приготування…

Доречі, забув сказати, вдома знайшов ще трошки коньячку, а так як кашляв трохи сильно то вирішив ще й його капнути :). (Тому і називається мій рецепт “настрій” )


Гвоздики хотів додати побільше, і щоб її потім не визбирувати в готовому глінтвейні вирішив понаколювати її в половинку лимона (Вийшло собі таке сердечко)

Заливаю в баняк вино, кидаю половинку апельсини, і наш попередньо “наколотий лимон”

Сиплю трохи ванілі

цукру десь так зо дві ложки

Кориці всипав побільше хотілося відчиту її аромат

Жменьку мигдалю
Коли то вже трохи прогрілося капку коньячку

Головне не дати глінтвейну закипіти а так весь час помішуючи потримати його якраз коло точки кипіння. Потім то все тре було акуратно процідити, налити в горня і насолодитися. А було досить смачно.

Пам’ятайте що не всі інгредієнти є обовязковими (крім вина:)) так що можна експериментувати і слухатися свого настрою. І ще одне хороший глінтвейн май гріти не лише тіло а й душу ідуже добре коли тим теплом можна поділитися з хорошимим людьми.
Готуйте, пийте, діліться враженнями. Смачного.